מהו קרטוקונוס בעיניים?

קרדיט תמונה FREEPIK

אתם עשויים לגלות ביום בהיר אחד שאתם סובלים ממחלה שנקראת קרטוקונוס. השם שלה עשוי להרתיע אתכם, אך כדאי שתדעו שמדובר בתופעה מוכרת שניתן לטפל בה בקלות, תוך הסתייעות בגורם מקצועי. מאמר זה ירכז בפניכם את כל הפרטים החשובים בנושא, כדי שתוכלו לגלות בסיומו מה זה קרטוקונוס, איך אפשר לטפל במחלה ומה חשוב לדעת אודותיה. הישארו כאן ותהיו בטוחים שתצאו עם האינפורמציה הדרושה לכם בנושא.

קרטוקונוס – ההגדרה

קרטוקונוס הינה מחלת עיניים שפוגעת בקרנית (הרקמה השקופה שנמצאת בחלק הקדמי של העין). שמה של מחלת עיניים קרטוקונוס מרמז על הפגיעה שמתרחשת בעין. שכן, המשמעות של "קרטו" בלועזית היא קרנית והמשמעות של "קונוס" היא חרוט. ניתן להבין מכך שהמחלה מדקקת את הקרנית באופן ניכר, כך שהיא משנה את צורתה מהמבנה ה"כיפתי" הטבעי לצורה של חרוט. מחלה זו עשויה להופיע בגיל ההתבגרות והיא יכולה לפגוע בשתי העיניים או בעין אחת בלבד.

תסמיני המחלה

יש לא מעט חולים שגילו בשלב מאוחר יחסית שיש להם קרטוקונוס בעין אחת או בשתי העיניים מזה זמן רב. שכן, המחלה עשויה להתפתח לעיתים ללא הופעת סימנים מיוחדים. חולים אלה עשויים לגלות לאחר זמן מה שמופיע טשטוש ניכר בראייתם שנובע מהעיוות של הקרנית. מי שחוו טשטוש שמחמיר עם הזמן, צפויים להחליף זוגות משקפיים או עדשות מגע בתדירות גבוהה מאוד. תרחיש זה עשוי להחמיר את המחלה ולהוביל במקרים מסוימים להופעת צלקות במרכז הקרנית.

איך מאבחנים את המחלה?

ניתן לאבחן את המחלה על ידי הגעה לקליניקה של ארזה פרוכטר אופטומטריסטית קלינית ברמת אביב, מומחית קרטוקונוס שתבצע בדיקה באמצעות מכשירים מתקדמים. מומלץ להגיע לקליניקה בהקדם האפשרי, משום שניתן לבצע בדיקות בשלבים מוקדמים של המחלה (טרם הופעת הסימנים) ולעצור את ההתדרדרות בראייה.

דרכי הטיפול

קיימות מספר שיטות טיפול נפוצות בקרטוקונוס, לדוגמא:

  • תיקון הראייה באמצעות משקפיים
  • התאמה אישית של עדשות מגע מיוחדות שנקראות "עדשות מגע סקלרליות". אלה ידועות בקוטר הגדול שלהן יחסית, משום שהן מכסות את הקרנית ומספקות חדות ראייה לחולים במחלת הקרטוקונוס
  • טיפול באור אולטרה סגול תוך שימוש בטיפות עיניים ייעודיות שמאפשרות לבצע קישור צולב של הקרנית שמאט את התקדמות המחלה

כאמור, חשוב לטפל במחלה בהקדם האפשרי אצל מומחית קרטוקונוס בתל אביב. שכן, כך ניתן יהיה למנוע את התפתחותה. נדגיש שחולים שלא יטפלו במחלה בשלבים מוקדמים, עשויים לגלות שעליהם לבצע הליך שנקרא השתלת קרנית. במהלכו, רקמת הקרנית הפגועה מוחלפת ברקמה של תורם בריא.

השורה התחתונה

קרטוקונוס הינה מחלת עיניים נפוצה שעשויה לפגוע באופן ניכר בראייה. הסובלים ממחלה זו צריכים להגיע בהקדם האפשרי לקליניקה של ארזה פרוכטר אופטומטיריסטית קלינית B.Sc, כדי לדון באפשרויות הטיפול המתאימות ביותר ולקבל בסופו של דבר את הטיפול המקצועי שימנע את החמרת המחלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן