במסגרת המאבק במשבר האקלים והפערים החברתיים, עיריית תל אביב-יפו תקיים זו השנה השלישית את "שבוע צמצום בזבוז מזון" – עם פעילויות חווייתיות, הדרכות ואירועי קהילה. גם אתם יכולים להצטרף
בין התאריכים 23-31 במרץ 2025 תקיים עיריית תל אביב-יפו את "שבוע צמצום בזבוז מזון" – יוזמה עירונית שנועדה להעלות את המודעות הציבורית לנזקי בזבוז המזון ולקדם פתרונות מעשיים. האירועים מתקיימים ביוזמת הרשות לאיכות הסביבה והקיימות, זו השנה השלישית, כחלק מהמאבק במשבר האקלים ובהתאם ליום צמצום בזבוז המזון הבינלאומי שחל ב-12 במרץ.
בין רעב לפליטות גזי חממה
על פי הערכות, שליש מהמזון המיוצר בעולם נזרק מבלי שנאכל, בעוד כ-2 מיליארד בני אדם סובלים מרעב. מעבר להשלכות החברתיות והכלכליות, מדובר גם באתגר סביבתי חמור: מחקרים מצביעים על כך שצמצום בזבוז המזון בישראל יכול להפחית עד 20% מפליטות גזי החממה במדינה.
תל אביב-יפו נחשבת לאחת הערים המובילות בעולם בתחום זה. העיר חברה ברשת הערים הבינלאומית C40 למאבק במשבר האקלים, וחתומה על "אמנת מילאנו למדיניות מזון עירונית" (MUFPP). במסגרת זו, פועלת בעיר תוכנית "בתיאבון", שפועלת בשיתוף רשתות שיווק ועמותות להצלת מזון.
"פחות קניות, פחות פסולת – עיר בריאה יותר"
נח עפרון, חבר מועצת העיר תל אביב-יפו, מסביר: " בעידן שבו אנחנו מוצפים במסרים המעודדים צריכה בלתי פוסקת, הרשות לאיכות הסביבה והקיימות של עיריית תל אביב-יפו בוחרת לשדר את המסר ההפוך: פחות קניות, פחות בזבוז, פחות פסולת – וכתוצאה מכך, עיר בריאה ושפויה יותר לכולנו. באמצעות סדנות, קורסים, אירועים ו’יריד הצלת מזון’, אנו מסייעים לתושבים להפחית את טביעת הרגל הסביבתית שלהם ולהפוך את העיר למודל של קיימות."
מה בתוכנית?
במהלך השבוע יתקיימו מגוון רחב של פעילויות, כולל:
• סדנות: התססה ושימור מזון, בישול ממזון מוצל, גידול ירקות משאריות וסיורי הצלת מזון בשוק
• אירועים קהילתיים: ארוחות שכונתיות בהובלת תושבים ותושבות ואנשי קולינריה תל אביביים
• קורסים והדרכות: פתיחת מחזור חדש לקורס “לאכול, לחסוך, לאהוב”, וכן קורס ייחודי בהנחיית ד”ר אורי מאיר צ’יזיק ללימוד שיטות התססה ושימוש במזון מוצל
• הפנינג צמבו”ז במרכז הקיימות העירוני בדיזנגוף סנטר, יום שלישי 25 במרץ, שעה 18:00: סדנות להכנת קוקטיילים מפירות מוצלים, בישול משותף ועוד. עלות 65 -90 ₪. הטבות למחזיקי ומחזיקות דיגיתל
• שבוע צמבו"ז בשוק נמל תל אביב, יום רביעי 26 במרץ, החל מהשעה 16:00: הפנינג לכל המשפחה עם מגוון פעילויות להצלת מזון: סדנת התססות ירקות לילדים, קישוטי תיקי שוק רב פעמים, סדנת התססות למבוגרים ועוד.
• אירוע השיא – יריד הצלת מזון, יום חמישי 27 במרץ, מרכז קהילתי מגיד, שד' נורדאו 63, שעה 17:00: מפגש חגיגי של ארגונים ועמותות להצלת מזון, דוכני חלוקה של מזון מוצל, טעימות מיוחדות ועוד. באירוע יוגש כיבוד קל ממזון מוצל שיוכן על ידי תושבים פעילים ובהובלה של השפית נועה, לוי, ולהקת ג'אז של נגנים מקומיים צעירים ירימו את האווירה בקונספט של ג'אם. בעלות סמלית של 10 ₪.
קיצור הדרך למענקים: רשות המסים מרחיבה את המסלולים הירוקים
