חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הטרנד החוזר בתל אביב: "לא צריכה" – למה לקנות חדש כשאפשר להתחדש?

תל אביב-יפו ממשיכה להוביל בצמצום הצריכה: "חודש לא צריכה" חוזר בנובמבר 2024

בחודש נובמבר הקרוב, עיריית תל אביב-יפו תקיים זו השנה הרביעית את "חודש לא צריכה" – יוזמה שמטרתה לעודד צרכנות חכמה, חיזוק הכלכלה המקומית ותרומה לעסקים שנפגעו בעוטף ישראל בעקבות המלחמה. במהלך החודש, יציעה העירייה לתושבים אלטרנטיבות לצרכנות ההמונית של נובמבר ודצמבר, תוך שימת דגש על קיימות ושימור משאבי הסביבה.

מפתחים תשתיות לקיימות עירונית

בחודש "לא צריכה" יתקיימו ברחבי תל אביב-יפו מגוון פעילויות שמעניקות פתרונות חלופיים ומקיימים לצרכנות של מוצרים חדשים, ביניהם: מחסני השאלות חפצים, אירועי תיקונים, ארונות נתינה והחלפה ואוטובגד למכירה ואיסוף בגדי יד שניה, סדנות מיומנויות תפירה ומיחדוש בגדים וחפצים והכשרות תושבים בתיקונים.

צרכנות נבונה כדרך חיים

עיריית תל אביב-יפו מעודדת צריכה נכונה ומחזקת את העסקים והכלכלה המקומית, כמו גם את העסקים בעוטף ישראל שנפגעו בעקבות המלחמה. כחלק מהפעילות המתמשכת המתקיימת בעיר במהלך כל השנה, תקיים העירייה במהלך חודש נובמבר, זו השנה הרביעית, את "חודש לא צריכה".

חודש "לא צריכה" מעניק אלטרנטיבות מקיימות למבצעים ולקניות ההמוניות שמתבצעות בחודש נובמבר ודצמבר. צרכנות נבונה מאפשרת לנו ליהנות מהשפע הקיים, להאריך את חיי המוצרים, להתחדש ממה שיש, להוזיל עלויות, וכל זאת תוך חיזוק הכלכלה המקומית, הקהילה ושימור משאבי הסביבה.

דווקא בחודש בו נשברים שיאים במספר הרכישות בגלל מבצעי קניות, אשר מוצאות את עצמן מהר מאוד ללא שימוש ובסופו של דבר בפח, מקיימת העירייה את חודש נובמבר "לא צריכה" לקידום אלטרנטיבות צרכניות ולעידוד החלפות, תיקונים והשאלות – כי צרכנות נכונה ומקומית כדרך חיים במטרה לצמצם צריכה ולהוזיל את יוקר המחייה.

"לא צריכה" מתקיים זו השנה הרביעית ומהווה שיא של פעילות מתמשכת המתקיימת בעיר במהלך כל השנה שמובילה הרשות לאיכות סביבה וקיימות בשיתוף תושבי ותושבות העיר.

ערוצי הפעולה לצריכה נבונה רבים ומגוונים: החלפות, השאלות, תיקונים, פיתוח מיומנויות תיקון ומיחדוש, מכירות יד שנייה בחנויות או בגראז סייל שכונתיים. הכל מתחיל בלוותר על האוטומט, לעצור רגע ולשאול: מה הצורך שלי? ואיך אוכל לענות על הצורך? ייתכן שהפתרונות הקלים, הזולים, הנגישים והנוחים ביותר נמצאים ממש בהישג יד.

בין הפעילויות בחודש לא צריכה

• השאלות: מחסני השאלת ציוד קהילתיים וערכות כלים רב –פעמיים
• תיקונים: אירועי תיקונים, ומגוון סדנאות והכשרות לרכישת מיומניות תיקון ו DIY
• החלפות: ארונות החלפה קהילתיים ברחבי העיר, אוטובגד שעובר בשכונות העיר למכירה ואיסוף של בגדים יד שנייה ירידי החלפות, מכירת יד 2 בגראז' סייל שכונתי
• צריכה נבונה ומקומית: סדנאות מיחדוש בגדים, סנדאות הנדיוומן , הרצאות, הכשרות תושבים ועוד.
• צבירת חוויות ולא חפצים-פחות קניות ✖️ יותר חוויות- בהטבות שוות למחזיקי ומחזיקות דיגיתל.
• קורס תושבים המלמד אותם כיצד לקנות יעיל ומתוכנן על מנת להימנע מבזבוז מזון ועלויות מיותרות. משפחה יכולה לחסוך מאות שקלים בחודש בצריכה נכונה. עד כה עברו את הקורס מאות משקי בית בעיר.

יוזמות לשיתוף השפע וצמצום בזבוז מזון

במסגרת החודש, תל אביב-יפו מקדמת שיתופי פעולה להוזלת עלויות לציבור ולהפחתת בזבוז המזון. ברחבי העיר הוצבו מקררים ומזווים קהילתיים, המאפשרים לתושבים לחלוק במזון ובכך להפחית בזבוז ולהוזיל הוצאות. בנוסף, פועלת ניידת הצלת מזון בשיתוף ארגון לתת ושופרסל, שמעבירה מזון בתוקף קרוב לעמותות נזקקות. בשנת 2023, נאספו כ-5 מיליון ש"ח במזון בעזרת היוזמה.

לפרטים נוספים על כל האירועים והפעילויות, בקרו באתר העירייה

אוטובגד- קרדיט יובל וולדמן

מוכנים לסערה במערכת הבריאות בצל המלחמה? ההסתדרות מאיימת בשביתת רופאים – כל הפרטים – אפצ'י

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן