חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סערת תפילות יום כיפור בהפרדה בתל אביב: האיסור שמעורר תגובות חריפות

עיריית תל אביב: "לא נאפשר תפילות בהפרדה במרחב הציבורי ביום כיפור"

עיריית תל אביב הודיעה כי לא תאפשר לאף גוף לנהל את תפילות יום הכיפורים במרחב הציבורי, זאת לאחר שהתירה למוסלמים להתפלל בפארק ביפו בחג הקורבן.

עיריית תל אביב סירבה לבקשה של תושבת העיר לקיים תפילה במרחב הציבורי ביום הכיפורים, זאת לאחר שאישרה תפילה למוסלמים בחג הקורבן האחרון בגן ציבורי ביפו.

וכך כתבה העירייה: "בהמשך לפנייתך לקיום אירוע במרחב הציבורי ועל רקע קבלת מספר בקשות, מטעם מגוון גורמים פרטיים, לקיים אירועי תפילת/ התכנסות יום כיפור בכיכרות העיר/ גנים ציבוריים דוגמת כיכר הבימה, דיזנגוף, סינמטק ולאחר בחינת העניין עיריית תל אביב- יפו אינה רואה להמשיך בפעילות כפי שהייתה נהוגה בזמן הקורונה, ויש לחזור למקובל זה שנים".

והוסיפה: "העירייה אינה מעמידה מרחב ציבורי אינטנסיבי דוגמת כיכרות וכדו' על מנת שישמש כבית כנסת או מקום התכנסות לטובת אירוע ביוזמה פרטית וכי המענה לקיום תפילות יום הכיפורים הוא באמצעות מאות בתי כנסת הפזורים בעיר".

עוד הדגישה העירייה: "לפיכך כלל הבקשות לקיום תפילה בכיכרות אינן מאושרות".

במכתב הציעה עיריית תל אביב לפרוס ציליות על או אוהלים בחצר בתי הכנסת על מנת להרחיב את המקום למתפללים נוספים.

נזכיר, כי ביוני האחרון התירה עיריית תל אביב תפילה המונית בפארק ביפו לרגל חג הקורבן. המוסלמים ערכו את התפילה בהפרדה מגדרית עם מחסומים המציינים את קו ההפרדה בין נשים לגברים.

בשנה שעברה עיריית תל אביב-יפו אסרה על תפילות ביום הכיפורים עם מחיצה וכתבה כי "לא תתקיים כל הפרדה מגדרית באמצעים פיזיים", וכאמור התפילה שהתקיימה לבסוף עם דגלים כמחיצה עוררה מהומה בעיצומו של היום הקדוש שבסופה עזבו המתפללים את המקום.

עיריית תל אביב בסופו של דבר בחרה למנוע קיום תפילות ציבוריות ביום כיפור, דבר שמעורר דאגה ותהייה בקרב התושבים עם זיקה לדת, במיוחד לאור התפילות הציבוריות שהתקיימו באירועים אחרים.

צילום: נערך בOpenAI

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן